ISTDP.NU

ISTDP er ikke kun en terapiform, men også en tilgang til hvordan vi lever, forstår og håndterer vores eget liv og mennesker omkring os i det hele taget.

Angst er en central følelse i vores følelsesliv, og forståelse og regulering af vores angst er ekstremt vigtigt og yderst centralt i psykoterapi. Mange oplever derfor en hurtig lindring i deres angst symptomer efter få samtaler. Vi laver derfor sammen en evaluering normalt efter tredje samtale, for sammen at vurdere, hvordan terapien fungerer for dig.

Jeg har igennem mange år beskæftiget mig med Davanloo’s ISTDP, intensiv dynamisk korttidsterapi, og kan tilbyde psykoterapi efter denne særlige form for psykoterapi. Jeg er med i en trænings- og supervisionsgruppe under det Danske Davanloo Institut.

Noget af det allersværeste og krævende ved Davanloo’s ISTDP er som terapeut at integrere metoden i sit eget indre bevidste og ubevidste, at håndtere egne ubevidste følelser, angst og forsvar.

Jeg har derfor siden 2015 deltaget i og deltager fortsat i master-class i mobilisering i Davanloo’s ISTDP ved Sandro Rosetti og Renato Bandettini, begge italienske psykiatere og psykoterapeuter.

Mobilisering af terapeuters ubevidste: altid ved hjælp af Close-Circuit-teknologi kræver det, at par studerende skiftevis påtager sig rollen (ægte og ikke simuleret) som terapeut og patient under tæt og direkte klinisk opsyn af dr. Rosseti og dr. Bandettini.
Dette gør det muligt for hver studerende fuldt ud at forstå teknikken ved at bruge den direkte og blive opmærksom på deres bevidste og ubevidste vanskeligheder med at anvende den, og selvom de ikke har et primært terapeutisk formål, gå mod en mobilisering af deres ubevidste følelser, og derfor til en bedre evne til at tolerere nærhed med dem hos klienterne. Kombination af standarduddannelse med denne interventionsmetode fører til større hurtighed i assimilering af teknikken og dens mere effektive anvendelse.